ritplatta

Du bör överväga ritplattor för att förbättra din digitala vardag.

Nyaste tekniken av ritplattor har nyligen blivit ett måste för alla amatörer och proffs fotografer.
Ritplattor gör det spännande att arbeta med datorn och kan berika ditt digitala liv enormt. En tablett är verkligen en utrustning som simulerar användning av en digital penna som interagerar med en bärbar eller stationär dator. Grafiska plattor kan du använda med gester (handrörelse och penna genom att skriva). Du kan öppna program, bläddra, zooma, retuschera, rotera bilder, rita och betydligt mer. Denna högteknologiska enhet hanterar flera uppgifter och enkel att använda, det ska bara ta dig ett par timmar att vänja dig. Vissa modeller tillåter vänster- eller högerhänta användare att uttrycka sina kreativa färdigheter. Grafik ritplattor är kompatibla med Mac eller PC och ansluter med bara en vanlig USB-kabel.

Wacom är den i särklass marknadsledande och har brett stöd för fotografer och konstnärer.

Om du är en hemanvändare passar Wacom Bamboo ritplattor, tillgängliga i A6 eller A5-format. Dessa kommer att minimera armens rörelse och göra din upplevelse roligare. Det finns fem Bamboo range modeller: Penna och pekskärm, penna, Touch, Fun Small och Craft. ”Fun” och ”Craft” modellerna har ett suddgummi utrustad på pennan, och ytterligare paketgrafikprogram.

Å andra sidan, kommer professionella grafiker som designar eller drar i storformat känna sig hemmastadda med alla Wacom Intuos4 produkter. Ha dock i åtanke, desto större dimension, desto mer fysiskt krävande blir dem. Intuos fans kan använda enheten vid sin fulla kapacitet och dra nytta av multi-touch funktionalitet och batterifria penntabletteknologi på högsta nivå av den känslighet som finns idag.

Storleken har betydelse men mer kritisk är surf känslighet. En annan egenskap hos ritplattorna är trycknivåer. Detta är i grunden den tunnaste och närmaste som en ritplatta kan reproducera dina rörelser. Tryckkänslighet av 512 är det minimum som krävs, särskilt om du är nybörjare. De mer attraktiva ritplattorna kommer att ge 1024 tryckkänslighet, för ultimat precision.

En annan viktig kriterier är upplösning: Detta uttrycks i DPI (dot per inch) och den definierar noggrannhet på ritplattan. 1000 DPI kommer är minimum för de större ritplattorna och desto mer exakt blir du.

Price-Wise, mindre ritplattor finns i detaljhandel för mindre än 700 kr för basmodellen och upp till 5000 för de större och mest sofistikerade ritplattorna.
Priset på hög kvalitetsutrustning börjar nu sjunka i pris. Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att unna dig en Wacom ritbord.

Kommentera

*
*

Required fields are marked *